West-Vlaamse bedrijven nadrukkelijk aanwezig op designbeurs in Milaan

Redactie KW

Een aantal West-Vlaamse bedrijven trok de voorbije dagen naar Milaan voor de internationale designbeurs. Voor meubelbedrijf Manutti uit Deerlijk was het de eerste keer. Extremis uit Gyverinckhove, dat origineel buitenmeubilair ontwerpt, is dan weer een vaste gast op de topbeurs. En lichtontwerper Modular uit Roeselare heeft voortaan een vaste stek in Milaan. Het bedrijf opende er een showroom.

Wie van design houdt, moest de afgelopen dagen in Milaan zijn voor de designbeurs. Die vond al voor de 49ste keer plaats. Meer dan 2.500 standhouders toonden er hun nieuwste producten en hun meest excentrieke ontwerpen. Eén van hen is Manutti uit Deerlijk. Voor het bedrijf dat exclusieve buitenmeubelen ontwerpt en ondermeer ook aan luxehotels levert, is het belangrijk om hier te zijn.

Andere grote speler op de markt van buitenmeubelen is Extremis uit Gyverinckhove. Hun originele ontwerpen vielen al verschillende keren in de prijzen. In Milaan pakken ze uit met varianten op bestaande producten. En het bedrijf pakt uit met een origineel concept: fans kunnen de rechten kopen om de meubels zelf te produceren.

Modular uit Roeselare koos ervoor om niet op de beurs te staan maar opende een showroom in een trendy buurt in Milaan.

Dit weekend krijg je in ons lifestyle magazine tendens een uitgebreid verslag over de designbeurs in Milaan.Het nieuws op Focus-WTV blikt vanavond al vooruit vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier