West-Vlaamse autocarondernemers reageren verslagen op tragisch busongeval

Redactie KW

De West-Vlaamse autocarondernemers verwachten niet dat scholen massaal hun geplande busreizen gaan annuleren. Dat zeggen ze in een reactie op het tragisch busongeval in Zwitserland. Daarbij vielen 28 doden onder wie heel wat kinderen. Een busondernemer uit Harelbeke gaat zijn chauffeurs wel nog eens extra wijzen op de risico’s.

De West-Vlaamse autocarondernemers reageren verslagen op het tragische busongeval in Zwitserland. Met 28 doden, vooral kinderen, is de balans er zwaar. De onderneming van Philippe Vermeeren uit Harelbeke verzorgt elke winter zo’n 55 skireizen. Vanavond nog vertrekt deze bus naar Oostenrijk. “Ik ga de chauffeurs nog eens proberen te briefen en nog eens op hun verantwoordelijkheid te wijzen. En hen ook vragen uiterst voorzichtig te zijn, want er zal heel goed gekeken worden naar hen nu of alles perfect verloopt. We gaan er dus op aniticiperen”, zegt burondernemer Philippe Vermeeren.

Klanten zullen de komende tijd wellicht kritischer zijn tegenover de buschauffeur, of onzekerder, maar dat scholen hun geplande busreizen nu massaal zullen annuleren, verwachten ze hier niet. Sowieso is dit een scenario dat geen enkele autocarondernemer wil meemaken. De oorzaak van het busongeval is nog onduidelijk, maar deze autocarondernemer denkt niet dat het probleem bij rij- en rusttijden ligt omdat de bus nog maar een half uur daarvoor was vertrokken.

(J.V./A.D.)

Meer vanavond op het WTV en Focus-nieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier