West-Vlaamse Autocarondernemers hebben dit jaar meer dan 15% meer reizen verkocht

De grote autocarondernemers in onze provincie hebben nu al vijftien procent meer reizen verkocht dan dezelfde periode vorig jaar.
Redactie KW

Reizen met de autocar zit opnieuw in de lift. De grote autocarondernemers in onze provincie hebben nu al vijftien procent meer reizen verkocht dan dezelfde periode vorig jaar. De Beroepsfederatie voor autocarondernemers, met zetel in Roeselare, zegt dat klanten milieubewuster worden, en sinds de dure olieprijzen ook goedkoper willen reizen.

De autocarondernemers halen opgelucht adem. Sinds een paar maanden boeken weer meer mensen een reis met de bus. De stijging is een lichtpunt, want de autocarsector heeft te kampen met concurrentie van luchtvaartmaatschappijen.

“De laatste jaren zijn grandioos slecht geweest, maar momenteel door de dure olieprijzen en de consument die prijsbewuster wordt, die terug de keuze maakt voor autocarreizen.
Voor dit jaar is de stijging zeker al 15 procent, zeker de zonbestemmingen en de citytrips”, zegt autocarondernemer Alain Herman.

De beroepsfederatie van autocarondernemers, met zetel in Rumbeke bij Roeselare, vermoedt dat de consument nu milieubewuster en vooral goedkoop wil reizen. Bovendien kost een vliegtuigticket door een nieuwe heffing straks 10 euro meer, voor langeafstandsvluchten zelfs 50 euro extra.

Ondanks de nieuwe vliegheffing noemen autocarbedrijven de concurrentie oneerlijk.
Want op kerosine voor vliegtuigen wordt geen accijns geheven, terwijl dat voor mazout wel gebeurt. De crisis is dan wel goed nieuws voor autocarbedrijven, touroperators zien een terugval. Ondermeer Jetair uit Oostende noteert minder vakanties naar het zuiden deze winter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier