West-Vlaams textiel op Techtextiel in Frankfurt – vandaag deel 2

Redactie KW

Jassen met centrale verwarming, fijngeweven theezakjes voor Lipton, lichtgevende dekzeilen op vrachtwagens en textielarchitectuur. Het zijn maar enkele voorbeelden van toepassingen die Vlaamse textielbedrijven presenteren op de grootste textielbeurs ter wereld in Frankfurt. Technisch textiel is de uitdaging voor de fel geplaagde sector die ook in crisistijd droomt van een toekomst vol innovatie, werkgelegenheid en ‘West-Vlaams fier zijn op textiel’.

Het beursgenoteerde Sioen uit Ardooie loopt op Techtextiel in Frankfurt erg in de kijker. Hun stand waarin ze vooral hun breed productengamma tonen, bewijst dat ze wereldmarktleider zijn in technische textiel. Ze maken ondermeer zeilen, judomatten, airbags, vloeren en tentdoeken met het volume van een kathedraal

Fedustria, die als federatie de textielsector overkoepelt, is gematigd optimistisch. Volgens hen is het dieptepunt bereikt en komt er verbetering na de zomer. Nu is het een kwestie van volhouden. Bij de heropleving moeten de West-Vlaamse innovatieve bedrijven als eerste in de rij staan om de textielmarkt opnieuw winstgevend te veroveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier