West-Vlaams Streekfonds blaast tien kaarsjes uit

Redactie KW

Het Streekfonds West-Vlaanderen bestaat tien jaar. Het fonds steunt West-Vlaamse initiatieven die bijdragen tot een betere samenleving. Projecten van het streekfonds zijn bijvoorbeeld een Hart voor West-Vlaanderen of My Machine. De verjaardag is een aanleiding om even terug te blikken op de vele tientallen projecten die op de steun van het Streekfonds konden rekenen.

Iedereen die zich de voorbije tien jaar inzette voor het Streekfonds was uitgenodigd op de verjaardagsviering. Het fonds nam in 2002 een voorzichtige start maar is intussen uitgegroeid tot een begrip in West-Vlaanderen. “De afgelopen 10 jaar hebben we 248 projecten gesteund en daarmee hebben we 15.000 mensen bereikt”, zegt Luc Vandewalle van het Streekfonds West-Vlaanderen. Het streekfonds slaat ook een brug tussen West-Vlaamse ondernemers. Het succesproject “My Machine”, een initiatief van Intercommunale Leiedal, Streekfonds West-Vlaanderen en Howest,- is daar een goed voorbeeld van. Zij zorgen ervoor dat kinderen hun dromen kunnen waar maken.

Levi Strauss

De eerste middelen van Streekfonds West-Vlaanderen kwamen uit het nalatenschap van Levi Strauss. Toen de jeansfabriek in Gits de deuren sloot, werd er een fonds opgericht om lokale projecten te steunen. Nu wordt er nog steeds een beroep gedaan op sociaal geëngageerde ondernemers om de nodige middelen beschikbaar te stellen.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

West-Vlaams Streekfonds blaast tien kaarsjes uit

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier