West-Littoral eerste erkend toeristisch verhuurkantoor

Redactie KW

Immokantoor West-Littoral ontvangt vandaag als eerste het nieuwe kenteken van ‘toeristisch verhuurkantoor’ uit handen van Vlaams minister-president Kris Peeters.

Sinds 2008 moeten toeristische verhuurkantoren in het Vlaamse Gewest een vergunning hebben om vakantiewoningen en -appartementen te mogen verhuren. Om die vergunning te krijgen, moet de kantoorhouder aantonen dat ze beschikken over de noodzakelijke beroepskennis, voldoende financieel vermogen, een borgtocht, een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en een verzekering tegen mogelijk faillissement.

Het kenteken moet duidelijk maken dat het toeristische verhuurkantoor over de vereiste vergunning van Toerisme Vlaanderen beschikt. Dit zorgt voor een grotere bescherming van de consument.

De provincie West-Vlaanderen is goed voor 93 % van het totale aantal toeristische verhuurkantoren in het Vlaamse Gewest. In totaal heeft Toerisme Vlaanderen al 180 kantoren in het Vlaamse Gewest vergund. Van 13 kantoren is de aanvraag voor een vergunning nog in behandeling is.

Meer opwww.westlittoral.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier