Wervikzaan en Kortemarknaar krijgen celstraf met uitstel voor cannabis

Redactie KW

Amaury L. uit Wervik werd betrapt op het bezit van cannabis tijdens een verkeerscontrole en bleek ook een kleine plantage bij zich thuis te hebben. Furkat I. uit Kortemark stond alleen terecht als afnemer en verkoper.

Aymen G. (28) uit Tourcoing, Mohamed T. (32) uit Lille en Amaury L. (24) uit Wervik werden op 9 april 2012 tijdens een verkeerscontrole in Antwerpen betrapt op het bezit van een sportzak met 2,6 kg cannabis. De eerste twee werden veroordeeld tot 18 maanden cel waarvan 12 maanden met uitstel en een boete van 6.000 euro waarvan 1.200 euro effectief.

Later tijdens een huiszoeking werd er nog eens halve kg cannabis gevonden bij de derde beklaagde en waar ook een cannabisplantage werd gevonden. Hij kreeg 16 maanden cel met uitstel behalve de voorhechtenis van zowat 2,5 maanden. De vierde beklaagde Furkat I. (21) uit Kortemark stond alleen terecht als afnemer en verkoper, maar wel in staat van herhaling. Hij kreeg zeven maanden cel met uitstel.

De wagen, een VW Polo, waarmee de drugs werden vervoerd, werd verbeurd verklaard. Ook het vermogensvoordeel van 8.830 euro zagen de beklaagden aan hun neus voorbijgaan. De eerste drie beklaagden kwamen van Amsterdam toen ze werden betrapt. Aymen beweerde dat hij alleen chauffeur was en helemaal niet op de hoogte was dat er drugs in de wagen waren. Hij had alleen van de gelegenheid gebruik gemaakt familie te bezoeken in Nederland. Toch werden zijn vingerafdrukken gevonden op de zakjes drugs.

De tweede beklaagde Mohamed gaf toe dat hij de drugs kocht voor 12.000 euro, maar beweerde geen dealer te zijn. De derde beklaagde Amaury had inderdaad een cannabisplantage ingericht. “Maar dan zo amateuristisch dat je er eigenlijk om moet lachen en waar de opbrengst amper 25 gram cannabis was”, aldus de verdediger. “Als het zo zit, dan had je beter tomaten gekweekt”, aldus de rechter.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier