Wervikse jeugd krijgt een nieuwbouw op domein d’Arke

Redactie KW

Het stadsbestuur van Wervik voorziet in het budget 2012 een krediet van 385.000 euro voor de verbouwingen van d’Arke in de Koestraat. d’Arke is de thuishaven van KSA Grensvuur en Chiro Jow.

In het midden van de site staat er achteraan een hangar die door beide jeugdverenigingen wordt gebruikt. Naast die hangar komt er een nieuwbouw. “We voorzien daar 5 lokalen voor de KSA en 5 voor de Chiro”, zegt schepen van Jeugd Bercy Slegers (CD&V). “Ook het sanitair blok wordt vernieuwd.”

“De bouwvergunning is aangevraagd. We hopen op een subsidie van zo’n 100.000 euro van de provincie.”

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (NV-A) ondertekende begin december de definitieve bescherming van het voormalig Amerikaans hospitaal op het domein d’Arke. Het hospitaal werd vlak na de oorlog met de hulp van het Amerikaanse Rode Kruis opgetrokken in een half verwoeste stad.

Het deel dat is beschermd zijn de twee oude gebouwen vooraan links en rechts, net zoals de afsluitingsmuur aan de straatzijde. Door de bescherming zal het stadsbestuur voor de renovatiewerken in de twee gebouwen vooraan links en rechts kunnen rekenen op een subsidie van liefst tachtig procent.

“Die restauratie is voor een later dossier”, zegt schepen Slegers. “Het zal worden uitgevoerd in de volgende legislatuur.”

(ED)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier