Wervik wil Sint-Medarduskerk toeristisch promoten

Redactie KW

De Sint-Medarduskerk in Wervik wordt van de zomer toeristisch gepromoot. Er is ook al een nieuwe brochure over de kerk.

Momenteel loopt in de Sint-Medarduskerk in Wervik tot eind september de tentoonstelling ‘Een kerk zonder stelling’ met meer dan dertig jaar restauratie in woord en beeld.

Tijdens de gemeenteraad kwam de kerk meer dan eens ter sprake. Onder meer de kostprijs (112.000 euro) voor de vervanging van de defecte centrale verwarming. Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus gaat men in samenwerking met de stad de toeristisch uitbouw van de Sint-Medarduskerk promoten, met onder meer rondleidingen. “Een zeer goed initiatief”, aldus Belinda Beauprez (Impuls-N-VA). “We zijn alvast voorstander om onze mooie monumentale kerk meer open te stellen voor het publiek.”

Over de Sint-Medarduskerk verscheen ook een nieuwe brochure. “Een prachtig exemplaar, maar jammer genoeg blijven er tegen de gevel drie rode bakken voor de inzameling van kledij staan”, aldus Bart Pynket (Positief Project). “Ik heb niks tegen die organisatie die kledij inzamelt, maar dit is visuele vervuiling. Het ware beter om die bakken elders te plaatsen.”

Het gaat om containers van de vzw Wereld-Missiehulp uit Boechout. Volgens burgemeester Johnny Goos (SP.A) werd aan het kerkbestuur Sint-Medardus al een brief geschreven over die containers. “We kregen evenwel geen antwoord”, aldus burgemeester Goos.

(ED, foto )

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier