Wervik tekent beroep aan tegen uitbreiding milieuvergunning Vandewiele Recycling

Redactie KW

De stad Wervik tekent beroep aan tegen het afleveren van een uitbreiding van de bestaande milieuvergunning voor de firma Vandewiele Recylcing in de Laagweg. Dat besliste het schepencollege.

De deputatie heeft de aanvraag voor de uitbreiding goedgekeurd. Wat bij de buurtbewoners voor een grote ontgoocheling zorgde. De bestaande milieuvergunning werd bijna twee jaar geleden toegekend. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) koppelde dit aan zware voorwaarden.

“Het schepencollege is van mening dat de uitbreiding niet kan worden toegestaan vooraleer het bedrijf zich in orde stelt met de bijzondere voorwaarden”, zegt schepen Bercy Slegers (CD&V). “We gaan tevens aan de Deputatie een brief sturen met de vraag of verdere exploitatie op dit moment door het bedrijf wel nog wenselijk is, zolang de nodige bouwwerken niet vervuld zijn door het bedrijf om te kunnen exploiteren zonder hinder voor de omwonenden. In afwachting van de realisatie van de nodige bouwwerken door het bedrijf vragen we dat de afgeleverde milieuvergunning wordt geschorst.”

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier