Wervik krijgt Romeinen op bezoek

Redactie KW

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober vindt op het stadsdomein Oosthove de tiende editie van het Gallo-Romeins Weekend plaats. In de raadszaal van het stadhuis is er zaterdag en zondag ook de tentoonstelling ’15 jaar Viroviacum Romanum en 10 jaar Gallo-Romeins Weekend’. Heel de maand oktober vindt in de Sint-Janskapel een tentoonstelling over verscheidene archeologische opgravingen in Wervik plaats

Met de hulp van re-enactinggroepen, die het militaire leven reconstrueren, en de living historygroepen, die het burgerlijk luik herbeleven, proberen de organisatoren van de vzw Viroviacum Romanum een Gallo-Romeinse sfeer te scheppen. Zaterdag en zondag is er doorlopend van 10 tot 18 uur in Oosthove heel wat te beleven. Naast de hoofdoptredens waar vooral het militaire aspect naar voren komt, kunnen de bezoekers zich ook vrij in de tentenkampen van de acteurs begeven. Daar wordt hen deskundige uitleg gegeven hoe men vroeger leefde en werkte.

De expositie in het stadhuis brengt een verrassend overzicht van een boeiende werking van de vzw Viroviacum Romanum, die het Romeinse Wervik terug op de kaart zetten. De tentoonstelling ‘Romeinse wegen in Viroviacum’ in de Sint-Janskapel presenteert de resultaten van de opgravingen aan sportcentrum De Pionier.

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier