Wervik keurt sanering grond op De Balokken goed

Redactie KW

Op het recreatie-eiland De Balokken in Wervik wordt er bij de cafetaria en kleine jachthaven, een terrein voor kampeerauto’s aangelegd. Uit het milieuhygiënisch grondonderzoek en technisch verslag blijkt dat de uitgravingsgrond is verontreinigd. De kosten hiervoor zijn ten laste van de stad en bedragen 23.280 euro. De gemeenteraad keurde de meerwerken goed.

“De verontreiniging verontrust me”, aldus Bart Pynket (Positief Project). Het eiland kwam tot stand na de rechttrekking van de Leie en bevindt zich tussen de oude en nieuwe Leie.

“Er werd daar veel grond opgevoerd, afkomstig van elders”, aldus schepen Bercy Slegers (CD&V). “Het ging ook om puin. Het gaat niet om een milieutechnische verontreiniging. Vroeger bevond zich daar in de buurt een vuilnisbelt. Dat heeft evenwel niks met deze vervuilde grond te maken.”

Gevaar voor de volksgezondheid is er dus helemaal niet. Burgemeester Johnny Goos (sp.a) gaf de gemeenteraad nog mee dat het gebruik van het terrein voor kampeerauto’s zal beperkt zijn tot maximum drie dagen en de parking uitsluitend voor rondtrekkende kampeerauto’s zal kunnen worden gebruikt. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier