Wervik geeft ongunstig advies voor milieuvergunning Beaudura

Redactie KW

Het schepencollege van Wervik geeft een ongunstig advies over de aanvraag voor een milieuvergunning van de bvba Beaudura. Het gaat om een zusterbedrijf van het aluminiumbedrijf Francovera, de firma van eerste schepen Belinda Beauprez (N-VA).

Tijdens het openbaar onderzoek werden in totaal 62 bezwaarschriften, voornamelijk van omwonenden, ingediend. De bvba Beaudura diende een aanvraag in voor een milieuvergunning voor de opslag, sortering en mechanische behandeling van afvalstoffen. Dat zou gebeuren tussen de Hoogweg en Robert Klingstraat. Er is heel wat commotie onder de bewoners van de wijk aan de overkant van het containerpark in de Robert Klingstraat.

Onjuistheden en onduidelijkheden

Volgens schepen van Milieu Ann Degroote (Open VLD) gaf het schepencollege een ongunstig advies omwille van verschillende onjuistheden en onduidelijkheden in het dossier. Zo staat op de aanvraag het adres vermeld van de maatschappelijke zetel en niet het adres van de exploitatie. Volgens het BPA Hoogweg mogen de bedrijven er voor geen lawaaihinder zorgen.

De Deputatie in Brugge moet nu binnen de vier maanden een beslissing nemen.

(EDB)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier