Werkzaamheden nieuwe Budabrug in Kortrijk hervat

Redactie KW

In Kortrijk zijn de werkzaamheden voor de bouw van de Budabrug opnieuw gestart. De werken lagen sinds het voorjaar stil, nadat er scheuren waren ontstaan in de vloer van het nabijgelegen OCMW-gebouw.

In april stootten arbeiders op harde objecten in de ondergrond. De scheuren in het nabijgelegen gebouw ontstonden tijdens het wegnemen van de metersdikke massieven, en de werken werden meteen stilgelegd. De voorbije maanden is wel verdergewerkt aan de bouw van een nieuw stuk kaaimuur van tachtig meter, aan de historische kloostermuur op rechteroever.

Er is een plan opgesteld om de werken verder te kunnen zetten zonder dat er nog schade ontstaat. Om het OCMW-gebouw te beschermen komt er een stabiliserende palenwand. Tijdens de bouw van die beschermende wand zal er in het OCMW-gebouw niemand werken.

In 2013 nieuwe brug

Er komt nog een tweede palenwand iets verderop, en daarna zullen de ondergrondse massieven kunnen worden weggenomen. De eigenlijke bouw van de nieuwe paalfunderingen onder de toekomstige kaaimuur kunnen dan in 2012 herbeginnen, de volledige afwerking van de nieuwe Budabrug is voorzien voor midden 2013.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier