Werkzaamheden Frunpark op de voormalige site Aurora schieten goed op

Redactie KW

Zaterdag 29 augustus 2009 gaat het Frunpark, het winkelcentrum op de site Aurora, open. ?We zitten perfect op schema,? zegt Filip Dobbelaere, Lease en Frun Manager bij De Vlier. Het Frunpark zal ruim 20 winkels herbergen.

„Het terrein is 5 hectare groot, de totale bedrijfsoppervlakte bedroeg om en bij de 30.000 vierkante meter, waarvan wij er nu ruim 20.000 zullen bebouwen.”

Ruim 150 arbeidsplaatsen

De gebouwen blijven eigendom van NV Immaura. „Die verhuurt de winkelpanden, maar het is niet uit te sluiten dat de hele site op termijn verkocht worden. Maar dat is in eerste instantie niet de bedoeling. Wij met De Vlier fungeren als adviseur bij de projectontwikkeling.”

„We verwachten tussen de 150 tot 175 arbeidsplaatsen,” aldus Filip Dobbelaere. „Qua economische crisis valt het bij ons overigens nog mee. Zelf zijn we actief in Frankrijk, Oostenrijk, België, Nederland,… en we volgen de internationale situatie op de voet. In Spanje en Engeland bijvoorbeeld is de crisis een stuk erger.”

Een aantal contracten voor winkels is al ondertekend. Men geeft bewust ook nog niet alle namen vrij. Wie komt er wel? GB Carrefour zal op de hoek met de Krekelmotestraat – net tegenover Aldi – een grote ruimte innemen. Verder zijn er nog JBC, Torfs, C&A, Vögle, Pronti, Prémaman, Cassis Paprika, Bio Sleep en Action. Die laatste is een Nederlandse keten die aan zeer democratische prijzen huishoudwaren aanbiedt.

De officiële opening is dus voorzien voor zaterdag 29 augustus. „Maar ik sluit niet uit dat sommige winkels wat eerder opengaan om te kunnen proefdraaien.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 27 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier