Werkstraf voor agressieveling uit Harelbeke die zelfdoding van vrouw wilde voorkomen

Redactie KW

Een 36-jarige man kreeg dinsdag van de correctionele rechtbank in Kortrijk een werkstraf van 175 uur voor intrafamiliaal geweld.

Freddy C. bedreigde eind november 2012 zijn vriendin in Harelbeke met een keukenmes. “Hij dreigde ermee haar te vermoorden”, vertelde de openbaar aanklager, die voor de Kortrijkzaan een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete had gevorderd. “Als hij door haar in de gevangenis zou belanden, kende hij genoeg vrienden die haar een kogel door het hoofd zouden jagen”, klonk het nog.

“Geen strafbare feiten gepleegd”

Freddy C. is zelf van mening dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. Hij zegt dat de vrouw zich van het leven wilde beroven en hij probeerde dat te verhinderen.

Intussen is Freddy C., die opnieuw samen is met het slachtoffer, in behandeling voor zijn alcohol- en drugsverslaving. De man werd in staat van wettelijke herhaling veroordeeld. Als Freddy C. zijn opgelegde werkstraf van 175 uur niet uitvoert, hangt hem een gevangenisstraf van 15 maanden boven het hoofd. Hij kreeg dinsdag ook een effectieve geldboete van 600 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier