Werkplek hernieuwbare energie geopend in haven Oostende

Redactie KW

Een voormalig marinegebouw in de haven van Oostende werd omgebouwd tot werkplek voor bedrijven die met hernieuwbare energie bezig zijn. Er werken 73 mensen.

De Oostendse haven maakt van hernieuwbare energie en de bouw van de windmolenparken op zee een speerpunt. Een voormalig marinegebouw werd ingericht als kantoor voor bedrijven uit de sector en dinsdag geopend. Repower Benelux, Repower Systems, OWA (Offshore Wind Assistance), Flidar en eCOAST stellen er samen 73 mensen te werk.

Een naburig gebouw, ook vroeger van de marine, biedt plaats aan technische dienst van de haven, MultiTech, een dochter van de haven die technische service levert, onder meer aan de hernieuwbare-energiebedrijven, en CMI, een bedrijf dat het onderhoud van de windmolens op zee doet. Een derde voormalig marinegebouw zal ook nog ingericht worden voor bedrijven in de sector van de hernieuwbare energie. De legergebouwen zijn eigendom van het Vlaams Gewest, maar het AG Haven neemt ze in concessie.

Een werkplaats van het AG Haven werd al eerder omgebouwd tot werkplek voor de bedrijven die zich momenteel met de bouw van windmolenparken op zee bezighouden. Dat complex wordt gebruikt door Fabricom en filialen van DEME. Op de hele site, die de naam ‘Four Winds Energy Park’ kreeg, werken zo’n 120 mensen structureel en dan nog een 70-tal mensen tijdelijk aan de bouw van de windmolens op zee. Volgens de haven zal dat aantal nog stijgen.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier