Werknemers KMO’s niet bereid tot staken, zegt UNIZO

Redactie KW

Lang niet overal is vandaag gestaakt. In bijna alle KMO’s kwamen de werknemers wel opdagen. Dat blijkt uit een rondvraag van zelfstandigenorganisatie UNIZO. Diezelfde bevraging bracht aan het licht dat er nogal wat onduidelijkheid bestaat over wat de besparingsmaatregelen precies inhouden. Daarom trok UNIZO naar de KMO’s voor tekst en uitleg.

Een extra lange middagpauze bij Salubris in Beernem. Medewerkers van ondernemersorganisatie UNIZO geven uitleg bij de maatregelen van de regering Di Rupo. Na een rondvraag blijkt dat veel werknemers hier en in andere KMO’s niet precies weten wat er precies gaat veranderen.

Verkeerd signaal

Staken is niet het juiste signaal, klinkt het hier dan ook. Alle 31 werknemers van de groothandel in onderhoudsproducten zijn vandaag gewoon aan de slag. En ook de directie toont maar weinig begrip voor de staking. Die zal volgens haar geen effect hebben en zorgt alleen maar voor problemen. Want hoewel iedereen hier vandaag aan het werk is, ondervindt de groothandel in schoonmaakproducten ook last van de staking. UNIZO keurt de staking van vandaag af. Ze kost niet alleen veel aan de maatschappij; de unie is ook van mening dat we alleen door samen hard te werken uit de crisis kunnen geraken.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier