Werknemers Daikin ziek na barbecue in Bellewaerde Park

Redactie KW

De personeelsleden van aircoproducent Daikin uit Oostende organiseerden vorige week een familiedag in Belllewaerde Park. Een extern cateringbedrijf verzorgde de barbecue. De dagen daarop bleken tientallen werknemers geveld door een voedselvergiftiging. Bellewaerde Park treft geen schuld.

“In de loop van maandag en dinsdag gingen tientallen mensen aan de bedrijfsarts melden dat ze met ongemakken en misselijkheid kampten”, vertelt personeelsdirecteur Filip De Graeve. “Het gaat om meer dan 40 mensen, maar een exact aantal kan ik nog niet geven. De klachten zijn heel divers: sommigen konden gewoon doorwerken, anderen bleven thuis. Intussen zijn sommigen al weer aan het werk, maar anderen nog thuis. Van ziekenhuisopnames is alsnog geen sprake.”

Onderzoek moet uitwijzen

“De firma Daikin is een regelmatige klant”, zegt Stefaan Lemey, algemeen directeur van Bellewaerde Park. “Achteraf hoorden we dat personeelsleden van Daikin en hun familieleden ziek werden. We hebben contact opgenomen met de firma en daarop het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ingeschakeld.”

“Het externe cateringbedrijf dat instond voor de barbecue verzorgt jaarlijks 10 tot 15 bedrijfsevenementen in Bellewaerde Park. Wij waren er steeds tevreden over. Wat er fout liep, zal het onderzoek moeten uitwijzen. Wij betreuren dit voorval ten zeerste. Het is jammer voor diegenen die ziek werden en ook voor ons. Bellewaerde Park maakt immers een prioriteit van de voedselveiligheid.”

(dvdb-HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht en Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier