Werknemers Bekaert leggen werk neer uit onvrede met opslag topman

Redactie KW

(UPDATE 3) De werknemers van de Bekaertvestigingen in Ingelmunster en Zwevegem hebben het werk neergelegd. In Zwevegem en Ingelmunster was er een onderhoud met de directie, en daarna is het werk stilgelegd. Het personeel is naar huis. Ze zijn misnoegd over de riante opslag die hun topman, Bert De Graeve, vorig jaar heeft gekregen: een slordige 434.000 euro.

Topman Bert Degraeve kreeg vorig jaar een fikse opslag, volgens de staaldraadgroep gebaseerd op de goeie resultaten in 2010. De Graeve zag zijn vaste loon met 150.000 euro stijgen tot 831.000 euro. Ook zijn bonus ging omhoog: van 475.000 euro naar 715.000 euro. Het nieuws raakt bekend, net nu Bekaert saneert en een kwart van zijn personeel ontslaat.

Een tijdje geleden kondigde Bekaert al 600 ontslagen aan in de verschillende vestigingen in ons land. De groep wil 100 miljoen besparen, maar een loonsverhoging voor de topman is voor de werknemers dus het verkeerde signaal. Ze zijn misnoegd en hebben nu het werk neergelegd.

Sociaal overleg gehypothekeerd

“Het nieuws over de loonopslag van Bekaert-ceo Bert De Graeve hypothekeert het sociaal overleg over de herstructurering bij de staaldraadreus,” zegt ACV-secretaris Jan Maeseele. “609 gezinnen op de keien zetten en een loonopslag van een derde voor de ceo gaan niet samen.” De vakbondsman bevestigt dat in Aalter het werk stilligt.

In de vestiging in Zwevegem hebben de werknemers een onderhoud met de lokale directie achter de rug en eisen een verklaring van de topdirectie. Ook in Aalter is het werk neergelegd. In Ingelmunster is het personeel naar huis gegaan na een personeelsvergadering.

In Zwevegem werken zo’n 1.600 personeelsleden, in Ingelmunster 300, in Aalter zo’n 500. Het werk is nu elke vestiging neergelegd. In Zwevegem is het ook afwachten wat de weekendploeg gaat doen.

(JV)

Werknemers Bekaert leggen werk neer uit onvrede met opslag topman

Bekijk hier de reportage

Werknemers Bekaert leggen werk neer uit onvrede met opslag topman

Ook in Zwevegem acties bij Bekaert

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier