Werknemer watermaatschappij gewond bij gaslek in Beernem

Redactie KW

Een werknemer van de watermaatschappij is dinsdagvoormiddag gewond geraakt bij herstellingswerken aan het waterleidingsnet in Beernem. Dat gebeurde toen er plots een gaslek ontstond.

Naar aanleiding van een waterlek op het kruispunt van de Sint-Andreaslaan met de Stationsstraat in Beernem voerde de waterleidingsmaatschappij dinsdag iets na 9 uur herstellingswerken uit aan het waterleidingsnet. Tijdens de werken ontstond er een groot gaslek in een middendrukleiding. Politie en brandweer kwamen massaal ter plaatse. Vanwege het onmiddellijke gevaar werd een perimeter van 400 meter ingesteld en werd het verkeer volledig omgeleid. Binnen de perimeter kregen de bewoners het advies ramen en deuren gesloten te houden en binnen te blijven.

Afgevoerd naar ziekenhuis

Eandis kwam ter plaatse en het lek werd hersteld door middel van een by-pass, zodat de gastoevoer gegarandeerd bleef. Een werknemer van de watermaatschappij raakte bij het ontstaan van het gaslek wel gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Felicitaties voor hulpdiensten

Om 10.38 uur was alle gevaar geweken. De omleiding en de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen werden opgeheven. Burgemeester van Beernem Johan De Rycke was ter plaatse om zich van de toestand te vergewissen en feliciteerde de hulpdiensten en werknemers voor het snelle en efficiënte optreden.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier