Werkloosheid in Brugge sterk gedaald

Redactie KW

De werkloosheid in Brugge is de jongste maanden sterk gedaald. Dat blijkt uit de kwartaalwerkbarometer van schepen Annick Lambrecht (sp.a) en de VDAB. Brugge telde op 1 april 2011 nog exact 3.277 voltijds werkzoekenden. Dat is een daling van 207 tegenover dezelfde datum vorig jaar. Het is het tweede kwartaal op rij met betere cijfers in vergelijking met een jaar voordien. De sterkste daling wordt vastgesteld binnen de leeftijdscategorie 25 tot 50 jaar en vooral bij mannen.

Het aantal vacatures bij de VDAB nam tegelijk met een kwart toe. Vooral binnen de zorg (+83%), de horeca (+54%) en de sector van de transport en logistiek (+30) is er een aanzienlijke stijging.

Schepen Annick Lambrecht spreekt van opmerkelijke cijfers gezien in Brugge nog weinig industriële activiteit aanwezig is en dat de sector is die na een crisis het eerste terug heropleeft. Brugge doet het daardoor met een werkloosheidsgraad van 5,56% minder goed dan het arrondissement (5,03%) en de provincie (5,26%) maar beter dan Vlaanderen (6,57%).

Volgens de schepen is blijvend aandacht nodig voor werklozen ouder dan 50 jaar.

(GW/JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier