Werkjes Josiane Platteeuw uit Poperinge in Pergamanopapier gaan de wereld rond

Redactie KW

Josiane Platteeuw heeft ongetwijfeld een niet alledaagse hobby. Ze is creatief met perkamentpapier en maakt heel diverse werkjes met Pergamanopapier. Dat varieert van gewone kaarten tot Japans vlechtwerk en zelfs 3D-werken.

Josiane Platteeuw is een gepensioneerde kleuteronderwijzeres. “Na diverse pogingen om een gepaste hobby te vinden, kwam ik toevallig op de site van Pergamano terecht. Dit zag er voor mij wel iets uit dat ik graag wou proberen en sindsdien is dit zo gebleven. Ik ben cursussen gaan volgen om erkend docente te worden en volg nog steeds de workshops voor bijscholing voor docentes in Sint-Niklaas.”

Technieken aanleren

Pergamanopapier is een kalkachtig papier dat bewerkt is met een soort was, zodat het gemakkelijker bewerkt kan worden met de diverse pennen, pergaliners, stiften, tinta’s, pintura, dorso en andere. “Je kunt erop tekenen, schilderen, kleuren en in reliëf zetten. Het papier is verkrijgbaar in verschillende kleuren maar de basis om op te werken is wit. Wat voor mij zo speciaal is aan Pergamano, is dat ik er mijn creativiteit in kwijt kan, zoals tekenen, schilderen, zelf ontwerpen maken en diverse dingen uitproberen. Niet weinig trots ben ik natuurlijk op mijn eigen ontwerpen, waarvan er al een paar in een magazine verschenen zijn die over de hele wereld verspreid werd onder de andere Pergamanodocenten en beoefenaars van deze hobby..”

(KB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier