Werking van nieuwe bibplus in Roeselare ondergebracht in autonome vzw

Redactie KW

Het schepencollege en de vzw Het Portaal beslisten principieel om de uitbating van de nieuwe bibplus te ‘verzelfstandigen’ en op te nemen in de vzw het Portaal. Net als cultuurcentrum De Spil zal de bibplus autonoom als een vzw werken.

Volgens het schepencollege en de vzw Het Portaal is het wenselijk om de bibliotheekwerking te verzelfstandigen en in de vzw Het Portaal onder te brengen. Volgens Geert Depondt, voorzitter van vzw Het Portaal, biedt zo’n statuut tal van mogelijkheden. “Op het vlak van financieel management en personeelsmanagement is er bijvoorbeeld maximale autonomie.” Daarnaast wordt de operationele besluitvorming voor een groot deels gedepolitiseerd.

“Er zijn verder mogelijkheden om onafhankelijke expertise in de besluitvorming te betrekken.” Ook de inbreng van derden is groter. “Het lidmaatschap van derden moet zeker op termijn een meerwaarde kunnen bieden voor de exploitatie van een moderne bibliotheek in het kader van brede school en levenslang en levensbreed leren. De bijkomende financiële input vanuit alle partners versterkt het evenwicht.” Daarnaast kan ook een eigen huisstijl worden ontwikkeld en moet de vzw onder meer een directeur aanstellen. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier