Werkgroep verzamelt 3.000 handtekeningen voor referendum Deerlijks zwembad

Redactie KW

(UPDATE) In Deerlijk heeft een werkgroep meer dan drieduizend handtekeningen verzameld, om een volksraadpleging te houden over het zwembad. Een vraag tot referendum werd op de gemeenteraad afgewezen, en dus moesten er 2252 handtekeningen gevonden worden om alsnog een referendum af te dwingen. Het zijn er veel meer geworden.

De gemeente liet het zwembad onlangs met onmiddellijke ingang sluiten omdat er instortingsgevaar is. Een nieuw zwembad kost teveel, klinkt het. Een werkgroep, met ondermeer de oppositiepartijen en verschillende duik- en zwemverenigingen gaat daar niet mee akkoord. De oppositie vroeg in de gemeenteraad om een volksraadpleging te houden, maar dat voorstel wees de CD&V-meerderheid toen af.

Met een petitie met minstens 2252 handtekeningen kon de oppositie toch nog een referendum afdwingen. De tijd dringt wel, want één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen is een volksraadpleging niet meer mogelijk. Het referendum zal dus vóór oktober moeten plaatsvinden.

Volgens de werkgroep heeft tachtig procent van de mensen -die thuis waren bij het ronselen van handtekeningen, positief gereageerd. De petitie met drieduizend handtekeningen wordt nu overhandigd aan het gemeentebestuur.

(JV)

Bekijk hier de reportage

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier