Werkgroep in Heule met doortrekkers én buren

Redactie KW

Het is vijf jaar geleden dat huidig minister-president Geert Bourgeois (N-VA) het doortrekkersterrein langs de Ringlaan in Heule officieel opende.

Het doortrekkersterrein langs de Ringweg werd op 3 oktober 2009 geopend. “Dat was een belangrijk moment voor stad Kortrijk”, aldus schepen Philippe De Coene (SP.A). “Hoe dan ook was toen al lang duidelijk dat Kortrijk een doortrekkersterrein nodig had: voordien parkeerden mensen op geïmproviseerde standplaatsen. Dat veranderde met het doortrekkersterrein: enerzijds kreeg stad Kortrijk een goed zicht op het aantal doortrekkers en anderzijds werd het voor de doortrekkers zelf een stuk beter qua leefbaarheid.”

Niettemin kwam het doortrekkersterrein, dat 20 standplaatsen telt, de voorbije vijf jaar een aantal keer in een slecht daglicht te staan. “We nemen alle klachten erg ernstig”, reageert de schepen van Sociale Zaken. “Sommige doortrekkers hielden en houden zich niet aan de regels. Het merendeel van hen doet dat wél. Om overlast een halt toe te roepen hebben we deze legislatuur de regels strenger gemaakt en ook toegepast, al blijven we in de eerste plaats inzetten op bemiddeling.” Doortrekkers die in Heule willen staan, moeten zich bovendien op voorhand aanmelden. Die maatregelen hebben we voorgelegd aan de doortrekkers en zij stemmen daarmee in.”

“Ik wil ook een werkgroep opstarten waarin zowel de doortrekkers als omwonenden vertegenwoordigd zijn. Tweemaal per jaar een overlegmoment inplannen met alle betrokkenen, het lijkt me een goede zaak. Want zo zullen de mensen met elkaar praten.”

(Axel Vandenheede)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier