Werkgroep gestart met petitie voor volksraadpleging Gaverbad Deerlijk

Redactie KW

In Deerlijk is een werkgroep gestart met het verzamelen van handtekeningen voor een volksraadpleging. De werkgroep wil tegen eind deze maand 2252 handtekeningen verzamelen, om zo een volksraadpleging te kunnen afdwingen over het Gaverbad. Op de jongste gemeenteraad keurde de CD&V-meerderheid de vraag tot referendum af.

Het Gaverbad van Deerlijk is ondertussen al enkele weken dicht. De gemeente nam die drastische beslissing nadat een studie uitwees dat er instortingsgevaar is door betonrot. Een aantal mensen verloor zijn job, maar voor enkelen onder hen is er ondertussen een oplossing gevonden.

De werkgroep Volksraadpleging, met leden van de oppositie en verenigingen die gebruik maken van het zwembad, gaan nu in elke brievenbus in Deerlijk een folder stoppen, met de vraag om de vraag naar een referendum te steun. Vrijwilligers gaan ook op pad om de nodige handtekeningen te verzamelen.

Omdat het volgend jaar in oktober gemeenteraadsverkiezingen zijn, kan een volksraadpleging dit jaar nog enkel voor oktober.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier