Werken Vredelaan veroorzaken files in stadscentrum

Redactie KW

Het afsluiten van een deel van de Vredelaan voor de tweede fase van het heraanleggen van de Torhoutse ring heeft vanaf vorige week woensdag het verkeer in het stadscentrum flink in de soep gedraaid. Intussen is de situatie gelukkig aanzienlijk verbeterd.

Vorige week woensdag werd de Vredelaan al vanaf de ochtend onderbroken en niet na de markt, zoals beloofd. De gevolgen bleven niet uit. De verraste automobilisten en de weggebruikers vanuit de wijk Don Bosco maakten van de ochtendspits een ware heksenketel.

Vooral in de Oostendestraat, die druk verkeer vanaf het kruispunt ‘t Engelshof én vanuit de Werkenstraat te slikken kreeg, stond er in beide richtingen een lange file. Kwam daarbij dat er in de Oostendestraat een appartementsgebouw opgetrokken wordt, waardoor een hijskraan de helft van de weg versperde en tot beurtelings passeren noopte. Om het ergste leed te verzachten, werd er inderhaast in de Werkenstraat eenrichtingsverkeer naar het centrum toe ingevoerd, net als parkeerverbod aan de overzijde van de kraan in de Oostendestraat. (JS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 10 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier