Werken voor ring Diksmuide starten in 2013

Redactie KW

Het ziet er naar uit dat in 2013 de werken kunnen starten voor de aanleg van de ring om Diksmuide. Ook heeft het stadsbestuur al concrete plannen om na de opening van de ring – naar verwachting in 2014 – de oost-west-doortocht in Diksmuide verkeersluwer te maken.

„Het milieueffectenrapport voor de ring rond Diksmuide is goedgekeurd”, aldus schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open). “Hiermee kan eind 2012, begin 2013 worden overgegaan tot gunning van de werken zodat in 2013 met de eigenlijke werken kan worden gestart.”

Nadat de omleidingsweg in gebruik is genomen, is het de bedoeling om de oost-west-doortocht van Diksmuide in het algemeen en de Esenweg in het bijzonder heel wat verkeersluwer te maken, aldus Kurt Vanlerberghe. „In de Esenweg komt er een zone 30, het wegprofiel wordt versmald, er komt een flitspaal bij en er worden een reeks middengeleiders aangelegd. In de parkeerstroken komen er een aantal bomen. Dat moet de bestuurders, die niet in Diksmuide-centrum moeten zijn, ontraden om nog door het centrum te rijden. De effectieve doorvoering van deze maatregelen vindt echter slechts plaats zodra de omleidingsweg gebruiksklaar is, naar verwachting in 2014.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier