Werken voor heraanleg Velodroomstraat starten begin mei

Redactie KW

Begin mei starten dan eindelijk toch de werken voor de heraanleg van de Velodroomstraat. Ook de riolering wordt er volledig vernieuwd. De werken zullen vermoedelijk een jaar duren, maar zullen gelukkig weinig implicaties hebben op de verkeerscirculatie in Ieper.

Het stadsbestuur stelt alles in het werk om het ongemak voor de bewoners tot een minimum te herleiden. Voor hen is er alvast een bewonersvergadering op donderdag 30 april om 19.30 in de brandweerkazerne op het Minneplein 1A. De ontwerpen worden er getoond en de timing van de werken toegelicht.

Dit is meteen het laatste grote werk dat voor de bouwvakantie wordt aangevat. „Daarna willen we zo snel mogelijk starten met de werken in de Capucienenstraat”, stelt schepen van openbare werken Jef Verschoore. Uit een voorbereidende vergadering is ondertussen gebleken dat wat betreft het afkoppelen van de regenwaterafvoer de kosten voor de burgers toch nog meevallen.

„In slechts drie gevallen volstaat de stedelijke toelage niet om de helft van de kosten te dekken, wat onze doelstelling was”, aldus nog de schepen, die verder nog meegeeft dat de heraanleg van de Capucienenstraat vooral ook in het teken staat van het veiliger maken van de schoolomgevingen in die straat. Bouwheer is het AWV, want het gaat hier om een Gewestweg.

Twee andere werken op Ieperse invalswegen, die momenteel wel het verkeer hinderen, naderen ondertussen hun voltooiing : op de Dikkebusseweg (N 375) in Vlamertinge zou de renovatie van de betonplaten klaar moeten zij tegen medio mei, op de Poperingseweg (N 308), eveneens in Vlamertinge, zou de herinrichting van het oprittencomplex met de Noorderring rond moeten zijn tegen eind mei. (JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 24 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier