Werken station Roeselare in nieuwe fase

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) In Roeselare zijn sinds vanmorgen tot september volgend jaar de wegen aan de achterzijde van het station voor alle verkeer afgesloten. Binnenkort starten daar de werken aan een ondergrondse parking en een nieuw busstation. Wie vanuit Ardooie, Beveren of de Krottegemwijk komt, volgt best de pijlen met vlotste route.

De hele ochtend is met man en macht allerlei signalisatie geplaatst om straten rond het Roeselaarse station af te grendelen voor alle verkeer. Aan de voorzijde van het station kan het verkeer nog in beide richtingen door maar vooral aan de achterzijde kan dat totaal niet meer. Daar komt op dit terrein een gloednieuw busstation met daaronder een parking voor zo’n 500 wagens. De graafwerken starten binnenkort, het verkeer wordt omgeleid.

“Zodanig dat we het verkeer vanaf de grote ring proberen weg te leiden via de vlotste route”, zegt schepen van mobiliteit Henk Kindt. “Dichter bij het station maken we gebruik van de vernieuwde kleine ring. En in de stationsomgeving zelf zijn de mensen voldoende geïnformeerd hoe ze ter plaatse kunnen geraken.”

De werken zullen jaren duren maar de verkeershinder is beperkt tot september volgend jaar. Dat kan omdat er gekozen is voor een bijzonder bouwmethode waarbij voor de ondergrondse parkeergarage niet alles eerst moet worden uitgegraven.

De hele stationsomgeving van Roeselare krijgt overigens een nieuwe look. Het verkeer moet er vlotter verlopen en de wijk achter het station zal dan beter aansluiten bij het stadscentrum.

Werken station Roeselare in nieuwe fase

Bekijk hier de reportage

(KV/AD)

Meer vanavond in het WTV-nieuws en vrijdag in De Krant Van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier