Werken op E403 tussen Ardooie en Lichtervelde zijn klaar : zondag weer normaal verkeer

Redactie KW

Het structureel onderhoud op de E 403 tussen Ardooie en Lichtervelde is zo goed als klaar. Morgen zaterdag beëindigt de aannemer de werkzaamheden. Als alles meezit, verloopt het verkeer vanaf zondag weer normaal. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits maakte 4,4 miljoen euro vrij voor de heraanleg.

De opknapbeurt tussen Ardooie en Lichtervelde begon half maart en heeft dus ruim drie maanden in beslag genomen. De middenberm werd verbreed, de rijstroken zijn lichtjes opgeschoven en er is een nieuwe asfaltlaag over de hele rijweg gelegd. De autoweg richting Kortrijk was al een poosje vrij, vanaf zondag geldt dat ook voor het verkeer dat richting Brugge rijdt. De werken zijn op schema uitgevoerd. Einde juni werd als einddatum gegeven.

Kostprijs 4,4 miljoen euro

De werf is één van de 85 werven op autowegen dit jaar. Vlaams minister Crevits wil dat de autowegen in Vlaanderen tegen 2015 opnieuw in goede staat zijn.

Hilde Crevits : “De werf op de E 403 autosnelweg was één van de belangrijkste in West-Vlaanderen dit jaar. Net voor de vakantie zit het structureel onderhoud er op, voor de start van de grote vakantie. Wie van Kortrijk naar Brugge moet of omgekeerd, kan weer vlot rijden. De kostprijs van de werken bedroeg 4,4 miljoen euro.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier