Werken op E40 tussen Veurne en Oostduinkerke

Redactie KW

Tussen dinsdag 3 september en 15 oktober voert Wegen en Verkeer West-Vlaanderen structurele onderhoudswerken uit op de A18/E40 tussen Veurne en Oostduinkerke in de rijrichting van Jabbeke.

De top en onderlaag tussen Veurne en Oostduinkerke wordt heraangelegd, net als de toplaag op de oprit Veurne in de richting van Jabbeke en de afrit Oostduinkerke in de richting van Jabbeke. Ook worden er herstellingswerken uitgevoerd aan bruggen binnen.

De werken starten op dinsdag 3 oktober en zullen duren tot 15 oktober. Met behulp van die doorsteken wordt het verkeer richting Jabbeke op de rijbaan in de richting van Frankrijk gebracht. Het verkeer moet daarom in beide richtingen over één rijstrook in plaats van twee. Tijdens de volledige duur van de werken blijft de oprit Veurne, richting Jabbeke, afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de oprit Oostduinkerke. Ook de afrit Oostduinkerke, richting Jabbeke, blijft dicht. Het verkeer moet omrijden via de afrit Veurne. In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u, ter hoogte van de doorsteken 50 km/u. Om kop-staartaanrijdingen te vermijden, wordt er een file-detectiesysteem gebruikt dat bij filevorming aangeeft waar de file begint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier