Werken op Albert I Laan in Veurne starten maandag

Redactie KW

Vanaf 16 april starten er opnieuw wegenwerken op de Albert I Laan te Veurne. De werkzaamheden zullen een 5-tal weken duren. Deze weg is een zeer drukke weg waar dagelijks honderden vrachtwagens rijden. Maar er is weer schade aan het wegdek en ook aan de brug moeten er herstellingswerkzaamheden uitgevoerd worden. Dat gebeurt in opdracht van het Vlaams Gewest.

Door de werken was het de bedoeling het stuk Albert I Laan tussen de kraterrotonde en de brug over de Lo-vaart voor 5 weken af te sluiten. Maar de burgemeester van Veurne ging daarmee niet akkoord omdat daar veel bedrijven gevestigd zijn. Bovendien is ook het bakkerijmuseum, het ziekenhuis en de volledige wijk de Voorstad er gelegen.

Sluizen

Na overlegvergaderingen is beslist om enkel tijdens de asfalteringswerken de weg volledig af te sluiten. Dat zal zowat één week duren. Voor de andere werkzaamheden zullen 2 vrachtwagensluizen geplaatst worden zodat enkel auto’s en plaatselijk verkeer kan doorrijden richting bedrijven, ziekenhuis en voorstad. Het vrachtwagenverkeer zal verplicht worden om de afrit Oostduinkerke te nemen om de industriezone te bereiken.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier