Werken nieuwe Zeelaan starten eind deze zomer

Redactie KW

Na de zomer wordt in De Panne de Zeelaan aangepakt. De renovatie moet voor een meerwaarde zorgen want de belangrijkste commerciële straat van De Panne is verouderd. Het gemeentebestuur koos voor een totaal concept waarbij de voornaamste troeven van deze centrale as naar het strand en de zee maximaal aan bod komen.

De oorspronkelijke plannen zijn verscheidene keren aangepast. Er was zelfs sprake van een boulevard met palmbomen en een breed plein voor de kerk. Maar dat kon voor Onroerend Erfgoed niet door de beugel. Het gemeentebestuur koos uiteindelijk voor een sobere maar speelse Zeelaan.

“De Zeelaan wordt meer een plein dat aangenaam is om te wandelen van de zee tot aan de markt, een totaal nieuw concept,” zegt schepen van Openbare Werken Roland Florizoone.

Steeneiken, bloembakken en een sfeervolle verlichting maken dat het allemaal nog een stuk mooier zal ogen. Dat gaat wel ten koste van parkeerplaatsen. Er blijft wel autoverkeer mogelijk. Unizo verwacht veel van de nieuwe Zeelaan, zegt voorzitter Jos Dieryckx-Visschers

“De Panne Krijgt een nieuwe Zeelaan. Misschien wel de mooiste van de kust met zijn typische vorm, en de rest komt.”

De werken zijn in 4 fases opgedeeld en op 3,5 miljoen begroot. Eind augustus wordt er gestart aan het stuk Zeelaan richting zeedijk. Er komt voor de duur van de werken een infopunt in het gemeentehuis. In 2011 moeten de werken klaar zijn.

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier