Werken markt op schema

Redactie KW

De werken aan de markt van Middelkerke schieten goed op. Het gaat om één van de belangrijkste bouwprojecten van de afgelopen jaren en als alles goed gaat moet het plein tegen de zomer van volgend jaar klaar zijn. Onder de markt komen garageboxen en parkeerplaatsen. Bovengronds komt er onder andere een luifel, een kiss-en ridezone en een speelplein.

De Markt van Middelkerke ondergaat een grondige facelift. Sinds een jaar zijn bouwvakkers bezig met de aanleg van drie ondergrondse niveaus voor 88 garages en 340 parkeerplaatsen. Op die manier hoopt de gemeente de parkeerdruk te verlagen. Om te vermijden dat het plein één grote bouwput werd met veel hinder voor de omwonenden koos het gemeentebestuur voor een bepaald bouwprincipe.

“We bouwen op de veiligste manier via het trosprincipe,” zegt schepen Jana Rommel-Opstaele. “Eerst hebben wij rond om rond de wanden gegoten, zowat 22 meter diep. Daarna hebben wij de dakbouw gegoten waardoor een soort kuip is ontstaan. We hebben geen waterpeilverschil buiten de wanden en er is minder risico voor grondverzakkingen.”

Die methode laat trouwens toe om sneller klaar te zijn, want er kan zowel ondergronds als bovengronds gebouwd worden. Op de begane grond komt trouwens een evenementenluifel, zitbanken, bomenrijen en een kiss- en ridezone voor de bib en het zwembad.

“De ondergrond kost 9 miljoen euro. De bovenbouw ramen wij op 2,5 miljoen euro.”

Alle werken verlopen op schema, het is de bedoeling dat de Markt tegen de zomer van volgend jaar heraangelegd is.

(jv/ad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier