Werken kruispunt Rijksweg starten op 15 september

Redactie KW

Om het kruispunt van de rijksweg R32 en de Hoogleedsesteenweg verkeersveiliger te maken, start de Vlaamse Overheid op maandag 15 september met wegwerkzaamheden.

Tijdens de eerste fase zal gewerkt worden aan de westkant van de R32 (kant Hooglede). De duur van de werken wordt geraamd op 2 maanden. De weg zal aan de kant van Hooglede volledig afgesloten worden. Aan de overkant zijn alleen rechtsafslaande bewegingen mogelijk. Voor fietsers zal er een tijdelijke oversteek voorzien worden, met lichten, die kan bereikt worden via De Zilten. Voor de auto’s zal er een omleiding voorzien worden via de Diksmuidesteenweg enerzijds en de Bruggesteenweg anderzijds.

Tijdens de tweede fase (kant Roeselare) geldt voor de fietsers dezelfde regeling. De auto’s komende van Hooglede zullen dan wel rechtsafslaand de ring kunnen oprijden. Duur van de werken: eveneens 2 maand. Er wordt een infovergadering voorzien op dinsdag 2 september om 19.30 uur in de conferentiezaal van de Expo Roeselare (Diksmuidsesteenweg 400 in Roeselare). Alle geïnteresseerden zijn welkom.

Door de wegwerkzaamheden naar aanleiding van de aanleg van de collector Bakvoorde, Sint-Henricus- en Grijspeerdstraat (Gits) is het kruispunt Torhoutstraat – Noordabeelstraat belemmerd vanaf 18 augustus en dit voor een periode van ongeveer één maand, afhankelijk van de weersomstandigheden. Er is een wegomlegging voorzien.(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier