Werken Kemmel : oppositie voelt zich gerold

Redactie KW

“Wij zijn niet verantwoordelijk voor de uitvoering van de werken op de Dries in Kemmel. We zijn niet verantwoordelijk voor de slechte kasseien. Ook niet voor de vele te nauwe wegbreedte en nog minder voor het ‘design-bushokje’ dat op de compleet verkeerde plaats staat”, liet oppositievoorman Jean-Pierre Geelhand de Merxem (GB) officieel weerklinken bij het begin van de gemeenteraad vorige maandag.

Geelhand wou hiermee bepaalde persartikels weerleggen, al gaf hij toe dat zijn partij de werken inderdaad wel had goedgekeurd op een vorige gemeenteraad. “We hebben dat gedaan omdat we geloofden in een beter en mooier centrum van Kemmel, maar wat de uitvoering betreft zijn we ferm ontgoocheld. We voelen ons ook een beetje bedrogen omdat we de concrete plannen pas achteraf te zien gekregen hebben, wanneer er, zo zei men, al niks meer aan te veranderen was”.

Burgemeester Bernard Heens was het hier niet mee eens : “Alle gemeenteraadsleden hebben het recht het dossier op voorhand te komen inkijken, maar je moet hier inderdaad wel even voor naar het gemeentehuis komen. En wat de nauwe doorgangen betreft : iedereen vindt het toch mooi, jullie niet misschien ?” Waarop Geelhand wedervoer : “Misschien wel mooi, maar zeker niet praktisch. Zal je de straten bij de heraanleg van Nieuwkerke ook zo nauw maken ? Ik denk het niet !”

De oppositie had ook nog felle kritiek op de kostprijs van het nieuwe OC in Loker (één miljoen euro) en vreesde dat het in werkelijkheid nog veel meer zal zijn. Geelhand maakte zelfs de vergelijking met het Antwerpse gerechtsgebouw, maar dat vond de burgemeester erover. Omwille van die kostprijs liet de oppositie een krachtig nee weerklinken bij de stemming over een pakket leningen. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier