Werken in centrum starten op 20 april

Redactie KW

De openbare werken in het centrum van Poperinge zullen starten op 20 april. Dan wordt gestart met het aanleggen van de nutsleidingen in de Veurnestraat. Aansluitend zal de noordelijke kant van de Grote Markt worden aangepakt. Na het bouwverlof volgt de zuidelijke kant van de markt. De riolerings- en wegeniswerken zullen ook starten in de Veurnestraat en dit vanaf 1 juni (Veurnestraat tussen markt en Bommelaarsbeek).

Na bouwverlof

Na het bouwverlof worden de nieuwe rioleringen aangelegd aan de noordelijke kant van de markt. Vanaf half september wordt het tweede deel van de Veurnestraat aangepakt en vanaf oktober/november de rioleringen van de zuidelijke kant van de markt. Het kruispunt met de Gasthuisstraat volgt dan begin 2011 en de riolerings- en wegeniswerken aan het Vroonhof in maart volgend jaar.

Archeologische opgravingen

Ter gelegenheid van deze werken zullen ook archeologische opgravingen gebeuren. Die starten op 1 mei aan de noordelijke kant van de markt en na het bouwverlof aan de zuidelijke kant. De archeologische opgravingen aan het marktplein zelf zullen gebeuren net vóór de wegeniswerken. In het Vroonhof zullen de archeologische opgravingen gebeuren tijdens de rioleringswerken.

(PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier