Werken heraanleg doortocht Mesen van start op maandag 20 juni

Redactie KW

De datum voor de aanvang van de werken voor de heraanleg van de doortocht van de N 365 door Mesen is eindelijk bekend : maandag 20 juni. Op dinsdag 24 mei zijn er informatievergaderingen voorzien voor de lokale middenstand en de bevolking.

Dit werd door burgemeester Sandy Evrard bekendgemaakt tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond. Hij liet ook weten dat er elke vrijdagnamiddag werfvergadering zal zijn, waarop hij telkens persoonlijk aanwezig zal zijn. “Het gaat hier om zeer grote en ingrijpende werken, die van dag tot dag zullen moeten worden gevolgd en waarbij verrassingen niet uitgesloten zijn”. Zoals bijvoorbeeld op maandag 2 mei zelf, dag waarop tijdens de voorbereidende werkzaamheden in de Gentstraat al een grote bom uit de eerste wereldoorlog werd opgedolven. De straat werd volledig afgezet en DOVO kwam ter plaatse om het tuig te ontmantelen.

Andere belangrijke datum voor Mesen wordt vrijdag 1 juli, want dan komt minister Geert Bourgeois het nieuwe stadhuis inhuldigen. De dag daarna kan het grote publiek kennismaken met het totaal heringerichte Adelahuis. De inrichtingswerken zijn bijna klaar, de oplevering is voorzien voor donderdag 19 mei. (JRE)

Het volledige gemeenteraadsverslag en een eerste rondwandeling met burgemeester Evrard in het nieuwe stadhuis in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 6 mei 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier