Werken gestart voor Muur van Herinnering bij IJzertoren Kaaskerke

Redactie KW

Donderdagmorgen 11 augustus zijn op het IJzertorendomein in Kaaskerke de werken begonnen voor de bouw van de ‘Muur van Herinnering’. Hierop moeten tegen 2014 de namen komen van de ongeveer 45.000 Belgen die sneuvelden in de Eerste Wereldoorlog.

Tussen 2014 en 2018 wordt honderd jaar Eerste Wereldoorlog herdacht. Tegen dan moet er op de site van de IJzertoren in Kaaskerke een lange herinneringsmuur komen, met daarop de namen van de ongeveer 45.000 Belgen die sneuvelden tijdens die Eerste Wereldoorlog.

Het wordt een betonnen muur die in een eerste instantie tien tot vijftien meter lang zal zijn, zegt secretaris Dirk Demeurie. „Hoe lang de muur uiteindelijk zal worden weten we nog niet. Het volstaat niet om alleen de namen van de Belgische gesneuvelden op de muur te plaatsen. We willen er zoveel mogelijk relevante gegevens bij.”

Op zondag 21 augustus om 11 zullen RTBF-journalist Christophe Deborsu en professor Bruno De Wever de eerste namen van Vlaamse en Waalse gesneuvelde soldaten aanbrengen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier