Werken gestart voor de bouw vakantieverblijf Middelpunt

Redactie KW

Langs de Westendelaan in Middelkerke zijn de grondwerken gestart voor de bouw van een gloednieuw vakantieverblijf “Middelpunt”, dat in de zomer van 2013 de deuren opent. Met dit unieke project willen initiatiefnemers Mariasteen vzw en de ALS-liga, een zorgeloze vakantie bieden voor mensen met een zorgvraag.

Middelpunt richt zich tot meerdere doelgroepen: personen met een beperking ( al of niet in groep), senioren , gezinnen met een zorgbehoevende ouder of kind en sport- en jeugdverenigingen voor mensen met een beperking. Voor mensen met een grotere zorgvraag, zoals bij snel degeneratieve aandoeningen als ALS, MS, enz., is op vakantie gaan geen evidentie. Hier zal men 24u/24u beroep kunnen doen op (para-) medische hulp in een aangepaste omgeving, iets wat een gewoon hotel of vakantieverblijf niet kan bieden.

Sociale economie

Er worden 44 kamers voorzien, waarvan 20 specifiek uitgerust voor mensen met een grotere zorgvraag (met tilliften, enz.). Het wordt een toeristisch tewerkstellingsproject van beschutte werkplaats Mariasteen vzw| Dienstencentrum GID(t)S. Het vastgoedproject is een realisatie van een partnerschap tussen Dienstencentrum GID(t)S en ADMB Social Invest. Ook de provincie West-Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen en het departement Welzijn zorgen voor de nodige financiële ondersteuning.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier