Werken gestart om gekanteld vissersschip O33 Marbi te lichten

Redactie KW

Wie van grote hijskranen en schepen houdt kan dit weekdnd zijn hart ophalen in Oostende op de Oosteroever. De grootscheepse operatie om het gekantelde vissersschip Oostende 33 Marbi te lichten is vanmiddag begonnen.

De Nederlandse specialisten hopen het schip dat drie weken geleden van de scheepslift naar beneden donderde tegen zondagaond weer vlot te krijgen. Het is de Nederlandse waterwerker en hijskraanfirma Mammoet die de klus moet klaren.

Publiek

Tijdens en onderhoudsbeurt is de Marbi per ongeluk van de oude Oostendse scheepslift gegleden. Dat gebeurde aan hoge snelheid door een mechanisch defect en daardoor is het schip gekanteld. Het zal dagen duren om de Marbi uit zijn benarde positie te krijgen. De havenautoriteiten zeggen dat ze dit weekend het publiek op afstand moeten houden om alle risico’s uit te sluiten. Toch wordt verwacht dat veel volk zal komen kijken.Het schip wordt immers helemaal in de lucht getild en dat is een niet alledaags zicht. Niemand durft zich uit te spreken over de kosten van de hele operatie.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Werken gestart om gekanteld vissersschip O33 Marbi te lichten

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier