Werken gestart aan Chartreuseweg in Brugge

Redactie KW

De voorbereidingen voor de aanleg van het gloednieuwe op- en afrittencomplex op de N31 Expresweg, ter hoogte van de Chartreuseweg zijn net begonnen.

Er komt een brug voor wie van de Chartreuseweg komt en naar de autosnelwegen E40 of E403 wil rijden. Er is in een bypass voorzien voor wie van de E40/E403 komt en naar Sint-Michiels wil afrijden. De voetgangers- en fietsersbrug over de N31 verbindt beide delen van de Chartreuseweg. De werkzaamheden zullen 150 werkdagen in beslag nemen, het einde is voorzien in het voorjaar van 2014. De kostprijs van deze werken bedraagt 5,2 miljoen euro.

Vandaag en morgen plaatst de aannemer de werfkeet en signalisatie, vanaf woensdag starten de eigenlijke werken. Vanaf dan moet het verkeer op de N31 ter hoogte van de werfzone over twee versmalde rijstroken, en dit in beide richtingen. Vanaf dan zal kan het verkeer op de N31 niet meer rechts kunnen afslaan ter hoogte van de Chartreuseweg. Het verkeer op de N31 dat naar Sint-Michiels wil rijden, moet doorrijden tot aan de Koning Albert I-laan. Na 6 maart zal het verkeer op de N31 Expresweg weinig hinder ondervinden en steeds in twee richtingen toegang behouden.

Balkonrotonde stationsomgeving

In mei start nog de aanleg van een opvallende balkonrotonde en nieuwe fietsinfrastructuur in de omgeving van het station. Onder de rotonde komen er fiets- en voetpaden en fiets- en voetgangerstunnels. Op deze manier worden ‘sterke’ en ‘zwakke’ weggebruikers volledig gescheiden. Het einde van die werken is gepland tegen de zomer 2015.

Daarnaast volgen er nog meer investeringen in fietsprojecten zoals de fietsbruggen over de vesten en een fietstunnel onder de N397 Koning Albert I-laan en een fietstunnel door de spoorwegberm. Die fietsprojecten komen tot stand in nauwe samenwerking met de stad Brugge. Ze creëren een autoluwe verbinding naar het centrum van de stad. Voor de hele stationsomgeving maakt minister Crevits 17,4 miljoen euro vrij.

Bewonersvergadering

Voor de bewoners is er op 20 maart een informatievergadering over de aanleg van de balkonrotonde om 19u30 in het auditorium van het St-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat in Sint-Michiels.

(A.D.)

Werken gestart aan Chartreuseweg in Brugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier