Werken dorpskernvernieuwing Noordschote op schema

Redactie KW

De werken in Noordschote in het kader van de dorpskernvernieuwing zitten op schema. Door de vorst en sneeuw kunnen de werken wel een beetje vertraging oplopen, maar het einde is in zicht.

Ondertussen zijn de rioleringswerken in het centrum van Noordschote volledig afgewerkt. Momenteel zijn de aannemers bezig met de afwerking van de bovenbouw. “De betonstraatstenen en natuursteenkeien geven de voetpaden van het Noordschoteplein al vorm”, zegt Julie Vanpeteghem van studiebureau Grontmij. “Ter hoogte van huisnummers 15 tot 25 werden de kasseien voor de parkeerzones aangelegd en ook de betonverharding voor de rijweg is gegoten. Ook op het Noordschoteplein liggen al kasseien.”

Tot nu toe waren de vertragingen door slechte weersomstandigheden relatief beperkt. “Toch is het einde van de werken in Noordschote in zicht”, zegt Julie Vanpeteghem. “De bovenbouw zal verder afgewerkt worden en als sluitstuk wordt het ‘Break Point’ geplaatst waardoor het centraal ontmoetingspunt van Noordschote bijna een feit is.”

(KVCL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 25 januari 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier