Werken badengebouw in Zeebrugge zitten op schema

Redactie KW

In Zeebrugge wordt hard gewerkt om het nieuwe badengebouw op de dijk tegen de zomer klaar te krijgen. Al zeker tot mei zijn het infokantoor en de openbare toiletten in een container op de dijk ondergebracht. De meeste handelaars zijn tevreden met de gang van zaken. Ze mogen nu ook terrassen op het strand te plaatsen.

Nog een paar maanden en dan is het nieuwe badengebouw in Zeebrugge klaar. Het toerismekantoor zal hier onderdak krijgen, er komen douches en toiletten, een lokaal voor de redders en ook plaats voor Zon- Zee Zorgeloos, een vereniging die zich inzet voor gehandicapten.

Containers

Het nieuwe gebouw kost 1,3 miljoen euro, waarvan Vlaanderen 300.000 euro voor zijn rekening neemt. De meeste toeristen hebben er alle begrip voor dat er nog even containers op de dijk staan. Brugge doet hard zijn best om van Zeebrugge een aantrekkelijke badplaats te maken. Zo komt er een groot speelplein op het strand en mogen er voor het eerst ook terrassen komen op het strand. Ondertussen is het volop genieten van de zon op de terrassen op de dijk. Want de weersvoorspellingen zien er niet erg goed uit voor de rest van de week.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier