Werken Adelahuis starten donderdag

Redactie KW

Nu donderdag starten de renovatie- en herinrichtingwerken aan het Adelahuis. Dat deelde burgemeester Sandy Evrard (MLM) mee op de gemeenteraadszitting van maandag 30 augustus. In maart moeten de werken klaar zijn en kan de stadsadministratie haar intrek nemen in het gebouw.

De kostprijs van de werken is totnogtoe heel nauw in de gaten gehouden en het is ook de bedoeling dat er zo weinig mogelijk ontsporingen zijn in het budget. “Daarom zal er wekelijks met de aannemer een werkvergadering gehouden worden, op woensdag om 8.30 uur, waarop ik telkens persoonlijk aanwezig zal zijn”, onderstreepte de burgemeester, die de onvoorziene meerkosten op vorige projecten nog niet vergeten is. Hij nodigde de oppositie uit om ook op deze werkvergaderingen aanwezig te zijn.

Firma Monument

De werken worden gecoördineerd door de firma Monument uit Ingelmunster, die voor de diverse loten ook onderaannemers aan het werk zal zetten. “We hebben gevraagd van hiervoor zeker ook de plaatselijke middenstand aan te schrijven, al kunnen we natuurlijk niet garanderen dat het werk ook aan hen zal worden toegewezen”, aldus nog de burgemeester.

Schilder niet aangeschreven?

Jean Vanhoorne (CD&V) dacht vernomen te hebben dat een van de vier plaatselijke schilders niet zou zijn aangeschreven. “Dat zou mij heel sterk verwonderen”,antwoordde de burgemeester. “Ik ben nu toevallig wel heel goed op de hoogte en heb onze schilders zelfs aangeraden om samen een offerte in te dienen, want het lot schilderwerk is vrij omvangrijk en de werken moeten op korte termijn voltooid zijn”.

(JRE)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 3 september 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier