Werken aanleg geluidswerende berm in Stasegem stilgelegd

Redactie KW

In Stasegem zijn de werken voor de aanleg van een geluidswerende berm langs de E17 stilgelegd. De vergunningsprocedure is niet correct gevolgd en dus moet de zaak worden overgedaan. Tot zo lang wordt er niet voort gewerkt, tot grote ontevredenheid van de buurtbewoners.

De buurtbewoners klagen over geluidshinder van het drukke verkeer op de E17 want er zijn intussen wel al bomen en struiken gerooid om plaats te maken voor de aarden berm. “Het klopt niet dat de beplanting daar het lawaai van de snelweg tegenhoudt. De omwonenden kijken nu natuurlijk direct op de E17, waardoor het lijkt dat er meer geluidshinder is”, zegt Eveline Vandecaetsbeek, woordvoerster van het Agentschap wegen en Verkeer West-Vlaanderen. “Maar eigenlijk is er vooral hinder voor het zicht.”

Geen datum heropstart

Vandecaetsbeek meldt dat het nog maanden kan duren vooraleer de werkzaamheden aan de berm hervat kunnen worden. Er werd namelijk geen openbare aanbesteding uitgeschreven. “De hele aanbestedingsprocedure moet heropgestart worden. Dat is een werk van maanden, maar de procedure moet correct doorlopen worden. De geluidsberm komt er in ieder geval”, benadrukt de woordvoerster. Ze vraagt de omwonenden dan ook om nog even geduld te oefenen. Een exacte datum voor de heropstart van de werkzaamheden kon evenwel niet meegedeeld worden. De buren zijn verbolgen over de vertraging en hopen op een snelle oplossing.

(AD/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier