Werken aanleg bufferbekken Poperinge starten in juni

Redactie KW

Het provinciebestuur zal een groot bufferbekken aanleggen langs de Vleterbeek in Poperinge, ter hoogte van de Frans -Vlaanderenweg en de ring. Het bekken zal een capaciteit van 70.000 m³ hebben. De werken starten op 18 juni

Eerst zal de aannemer op het bestaande bekken slib ruimen, zodat ook daar een grotere opvangcapaciteit ontstaat. Daarna zullen de afgravingen starten. De werken mogen in principe geen verkeershinder veroorzaken, aangezien alles naast de wegen gebeurt. Dit project moet het sluitstuk vormen van de ganse reeks projecten inzake waterbeheersing en moet de dreiging van wateroverlast verkleinen.

Op de gemeenteraad van vorige week maandag had de Open Vld-oppositie de bezorgdheid geuit dat de nieuwe verkaveling Proones II mogelijk voor extra problemen inzake wateroverlast zou kunnen zorgen in Poperinge. Volgens burgemeester Christof Dejaegher houden de waterbeheersingsprojecten in hun berekening wel degelijk rekening met de verdere ontwikkeling van de stadskern binnen de ring.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier