Werken aan wandel- en fietsersbrug liggen stil na klacht

Redactie KW

In Heist zijn de werken aan een nieuwe wandel- en fietsbrug voorlopig stilgelegd. Dat gebeurde na een klacht bij de politie. De verschillende onderdelen van de brug zijn pas afgelopen weekend op hun plaats gezet door een gespecialiseerde firma. Het zal nog tot het eind van de zomer duren vooraleer ze klaar is.

De langverwachte voetgangers- en fietsersbrug over de Koninklijke Baan op de grens van Zeebrugge en Heist krijgt stilaan vorm. Het voorbije weekend zijn de aparte onderdelen op hun plaats gezet. Het gaat om een modern en opvallend licht ontwerp: een soort stalen hangmat van ruim 100 meter lang die maar op twee peilers rust.

De nieuwe brug kost ruim 2 miljoen euro en krijgt de naam ‘de lichtenlijn’. Een verwijzing naar twee oude beschermde vuurtorens vlakbij, die tot het midden van de jaren 70 een belangrijke rol speelden. Nadat de afzonderlijke delen van de brug aan elkaar zijn gelast, komen er nog een wegdek en trottoirs in.

Het duurt zeker tot eind deze zomer vóór alles klaar zal zijn. Komt daarbij dat de werken vanmiddag door de politie zijn stilgelegd.

Vanaf Pinksteren komt in de buurt van de nieuwe brug op de zeedijk een informatiepunt. Er komt ondermeer een schaalmodel van de brug, simulatiebeelden en toelichting bij het ontwerp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier